En halkig dag

Dagen började med att vi åkte iväg till Joels förskola. Vi tog bilen, för jag skulle förbi soptippen och slänga lite grejer. Det är ju så skönt att rensa ut lite ibland. I helgen städade jag min garderob och röjde ur - tänk vad fint det blir! När vi sen var hemma tog Malte och jag en fika tillsammans medan Ebbe tog sig en liten tupplur. Vi satt och småpratade Malte och jag. Han är så söt och gooo', den ungen!    :)   Sen tog vi tidig lunch, för vi skulle till BVC med Ebbe. Han har inte fått sin 6-månaders spruta än, för han har ätit penicillin, och då ville dom vänta någon vecka, så idag var det dax och det gick så bra! Tur att han hade med sig storbrorsan Malte, som han kunde hålla i handen. Sen var det dax för mamma att få sig en promenad, så vi gick ut till Lindex i Boländerna. Där jag bytte några grejer och hittade även en fin jacka till Malte på rea. Sen var det lite småhandling inne på coop innan det bar av, med snabba kliv, till förskolan för att hämta Joel. Han var ute när jag kom för att hämta honom. När han får syn på mej så är det världens vackraste leende som formligen exploderar emot mig - "MAAAAAMMAAAAA!", och känslan är ömsesidig! Sen knatar vi upp till vägen för att ta bussen mot city. Jag har med mig smörgås, O'boy, drick-yoghurt och äpple - han äter upp allt i ett nafs! Han verkar inte va nå vidare på att äta på förskolan för tillfället, unge herr Björner......

Väl hemma tog jag en kaffe och Ebbe fick mosad banan - det älskar han! Sen lekte vi lite. Malte hjälpte mej att lära Ebbe sitta på golvet. Det börjar gå bättre och bättre, men han är fortfarade lite rund om rumpan.

Sen var det dags att börja med middagen. Då brukar ett halvkontrollerat kaos bryta ut. Det är mest Ebbe som ogillar att jag lagar mat och då inte visar honom mitt fulla och odelade intresse, vilket brukar få honom att låta som ett ständigt påslaget flyglarm. Men maten kom på bordet även denna kväll. Det blev räkröra med grädde, lök, äpple, ananas och curry, samt en stor sallad - det var så gott!

Avslutningsvis för denna gång kommer här några nytagna kort på mina små prinsar - jag kan inte annat än att vara lycklig mamma!


Nu tar jag mej en bloggstund.....

Efter en lång julledighet så har livet startat upp igen och dagarna går åter i 110, men det passar mej utmärkt. Jag har börjat köra lite GI och det käns riktigt bra. Jag äter kolhydrater till frukost, sen minskar jag ned för att till kvällen avstå dem helt. Istället gör jag gräddiga såser och det är så gott så man smäller av.

Idag är det återigen svinkallt, vi har 12 minus på vår termometer här utanför......*brrrrrrrrrrr*

Vi har ju hållit på med olika renoveringsprojekt under ett antal år nu, men det börjar så smått lida mot sitt slut och resultatet kunde ínte ha blivit bättre - 'HA!'. Det var nog inga som trodde att vi skulle ro detta i land. Jag vet ju att det har varit en del som har pratat om oss... speciellt om min man och gör sig roliga på hans bekostnad. Men med tanke på att han spenderar en hel del tid på jobbet, så tycker jag att han är fantastisk som de senaste fyra åren blivit pappa tre gånger om, förlorat båda sina föräldrar och städat ur två dödsbon, har renoverat både sitt föräldrahem och sin förra lägenhet inför försäljningar, underhållsreparerar fortlöpande både kolonistugan och sommarstället i Leksand, haft en son som till en början var diagnostiserad med hjärntumör och opererats samt alla komplikationer som tillstött, så tycker jag det är helt otroligt att han står vid min sida och kämpar på och dessutom gör det med ett värdigt lugn. Puss älskling du är bäst! Det har krävts lite mer av dig än "en spik om dan", men det kommer att krävas lite mer livserfarenhet på olika håll och kanter innan vissa fattar det! 

Helgen har jag tänkt ska gå i gourmens tecken, men jag räknar fortfarande points trots GI. Jag kommer att lägga ut lite nya bilder och recept snart.

Ha det bra, Kram Teres

Jul och Nyår

Vi har varit sjuka mer eller mindre sedan 1:a advent det har inte varit roligt. På julafton hamnade Malte och jag på barnakuten - han hade hög feber och var totalförkyld. Vi blev filmade av ett team från TV3, som gör en doku-serie om livet på Akademiska sjukhuset. Malte blev jättedålig och till slut tippade det över för honom och han började krampa. Skönt att vi var på plats och fick snabb hjälp! 

På juldagen var det min tur - jag säger bara "Herre Gud!" vad jag blev dålig! Över 39 graders feber, hostade lungorna ur mej och spydde även sväng på natten mot annandag jul..... man har mått bättre. Men det är ju faktiskt inget ont som inte har något gott med sej - jag gick ned 1,6 kg, Yippiii!...   ;o)

Kyckling med Milkos nya

4 pers á 8points

4 Kycklingfiler
1 burk Cremefrech kantarell å cognac från Milko
smör till stekning
1stort blomkålshuvud


Stek kycklingfilerna med smör och krydda,häll över cremefrechen och späd med vatten 1dl- Låt puttra

Koka blomkålen i saltat vatten tills den är nästan genom kokt. Häll bort vattnet och fiva blomkålen smaka av den med en liten klick smör mums. Servera med en sallad.

Muuummmss

Idag åt vi en helt underbar middag det var stekt kycklingfile med Milkos nya cremefrech kantarell och cognac och till det blomkålsmos och en sallad. Det är verkligen värt att prövas. Det är så skönt med mat som går snabbt men är en fröjd för gommen. Det är så gott att hoppa över potatis pasta dyl och få ät en riktigt god sås. Nu ska barnen bada alla tre så nu kallar plikten.

RSS 2.0