Nu äntligen finns det tid till bloggen...

Barnen har varit krassliga under en längre tid. M har varit förkyld och samtidigt haft öroninflammation. Det har inte varit lätt att få i honom penicillin - Kåvepenin verkar inte smaka jordgubbstårta direkt. Sen har jag haft en svår mjölkstockning med feber. Slutligen har det burit av till barnakuten med lille E i fredags kväll och det visade sig att han också hade öroninflammation och en kraftig ögoninflammation. Vidare tog dom även kikhosteprov på honom. Han har en kraftig hosta på nätterna och hostar så han inte får luft, så han fick inhalera Bricanyl innan vi åkte hem. Och när jag ändå är inne på sjukdomar så kan jag meddela att M:s EEG inte var så bra som vi hade hoppats... Undersökningsresultatet visade på epileptisk aktivitet och det var ju minst sagt tråkigt. (Kolla gärna www.malteslivsgnista.blogg.se om några dagar; min man ska försöka uppdatera den bloggen inom kort.)

Så det ihärdiga jobbet med mammas viktminskning har inte fått det fokus det förtjänat på sistone, men det är bara att kämpa på!  :o)

kämpar på....

Jag har inte hunnit blogga på ett tag. Det har helt enkelt varit mycket att göra i kombination med lite sömn... Men nu tänkte jag skriva några rader. I tisdags var vi på EEG-undersökning med M. Han tyckte kanske inte att det var det roligaste han någonsin gjort, men till slut somnade han i min famn, medan E väntade tillsammans med pappa utanför. Allt såg bra ut, såvitt sköterskan som genomförde undersökningen kunde se, men vi får ett läkarutlåtande först om någon vecka. Han har varit så tapper vår älskade lille M! Det börjar närma sig årsdagen så smått, och vi kan inte med ord uttrycka vilken otrolig tacksamhet vi känner för att allt har gått så bra som det har gjort hittills för vår kille. Om ni vill veta mer/friska upp minnet så går det ju utmärkt att titta in på "hans" blogg: malteslivsgnista.blogg.se

Tänk att det alltid blir en liten uppförsbacke så fort man inte får det viktresultat man vill. Så är det för mej i varje fall. Men nu hoppas jag på en bättre skräll nästa måndag. Hoppas jag får min andra guldstjärna då. Tänkte i varje fall fira in det nya året som en högst 69,99-kilos-kvinna och skulle det råka bli ännu mindre, desto roligare. Tänkte göra en saffranskaka, som ger 3 points, till 2:a advent - bild kommer senare. Jag bakade saffransbullar förra söndagen - dom blev riktigt goda! Även dom gav 3 points - bild kommer imorgon. Dom ligger just nu i frysen.

Jag hör toner av AC/DC från vardagsrummet och J och M diggar med pappa. Det är så roligt - M pratar ju inte så mycket än, men den här veckan har det börja komma en del ord och nu hör jag honom sjunga klockrent "Dirty deeds!"...  :o)

Den här veckan har jag fått ihop 4 långpromenader och det känns bra. Förra veckan blev det just ingenting pga vädret. Nu ska jag få i säng barnen - Toodelidoo.....

Förberedelse av pepparkaksbak

Nu börjar  julförberedelserna. Jag och barnen har gjort pepparkaksdeg och igår bakade vi ut delarna till vårt pepparkakshus. Det spred sej en underbar doft i lägenheten! J är så förväntansfull inför julen. Han frågar varje morgon om det är julafton   :)    I kväll ska vi montera ihop pepparkakshuset. Det ska bli spännande att se hur det blir.

Jag har även börjat fila på menyerna inför de stundande helgerna. Jag tänker nämligen hålla mig inom mitt pointsvärde under julen. Jag ska ha en viktnedgång efter julhelgen, det har jag bestämt mej för.

Idag bär det av på en stor veckohandling. Jag har varit på benen sedan 04.30 idag, så jag har hunnit göra menyn för 2 veckor framåt och inköpslistan som hör  till är färdig - skönt!


RSS 2.0